Home » Klantverhalen » Klantverhaal Adviesbureau Dorsthorst

Klantverhaal Adviesbureau Dorsthorst

Eind 1979 startte Louis Dorsthorst vanuit zijn garage een eigen cv-installatie- en onderhoudsbedrijf in het Winterswijkse Meddo. Later verhuisde het bedrijf naar Winterswijk waar de focus al wat meer op het maken van berekeningen kwam te liggen. Sinds 2007 werkt ook zoon Kees in het bedrijf en zijn de installatiewerkzaamheden helemaal gestopt. Ze richten zich nu met een team van acht personen op het maken van berekeningen, tekeningen en vloerverwarming legplannen.

​Het past allemaal goed op elkaar

In het begin van ons bedrijf hadden we een beetje een mengelmoes aan softwarepakketten. Langzaamaan hebben we daar afscheid van genomen en zijn wij overgestapt naar één softwareleverancier. We zijn toen begonnen met de aanschaf van de module Radiatorselectie. In mei 2000 kwam Warmteverlies erbij. In de daaropvolgende jaren hebben we het uitgebreid met nog meer BINK modules voor het maken van bouwbesluitberekeningen en diverse soorten leidingberekeningen. Diverse modules zijn aan elkaar gekoppeld, waardoor je eenvoudig na het invoeren van een gebouw verschillende berekeningen achter elkaar kan maken, wat erg efficiënt is.

De helpdesk is nog steeds net zo vertrouwd als twintig jaar geleden. Ze zijn nog steeds klantvriendelijk en plezierig in de omgang. In het verleden werkte er iemand die ook veel kennis had van de praktijk in combinatie met de mogelijkheden in het programma. Soms zitten installaties in de praktijk immers iets uitgebreider in elkaar dan de software ons aan invoermogelijkheden biedt. We werken inmiddels al jaren met de software en we redden ons er intussen prima mee, al is het soms is nog wel even nodig om Josje bij de helpdesk of Martin de sales consultant te bellen.

Alles handig in één overzicht

Regelmatig worden we gevraagd om het hele pakket te leveren, van berekening tot tekening. Installateurs, leveranciers, ze zijn allemaal harstikke druk. Ze hebben vaak de software of de kennis voor het maken van de berekeningen niet in huis, of gewoonweg geen tijd. We nemen ook een deel van de werkvoorbereiding uit handen, omdat bijvoorbeeld uit de leidingberekeningen ook een materiaallijst rolt. Sommige klanten hebben de software ook zelf, zij leveren ons dan een bestand aan waarmee wij verder kunnen gaan.

“De kracht van de BINK producten van DGMR Software zit hem vooral in het uitgebreid kunnen aanmaken van constructies. Je kunt de opbouw van bijvoorbeeld een overheaddeur of een raamconstructie tot in detail invoeren. Daarin schoot een andere leverancier (waarbij we een proefperiode hebben gehad) behoorlijk tekort. Er ontbraken cruciale onderdelen, waaronder de belastingduurkromme, in het rapport. Juist iets waarmee we onze klanten een goed inzicht kunnen geven.

“Tuurlijk blijven we kritisch en staren we ons niet blind op één softwarepakket, maar tot nu toe zijn we erg tevreden!”