Home » Evenementen » Geslaagde en zonnige 26e Geomilieu gebruikersdag

Geslaagde en zonnige 26e Geomilieu gebruikersdag

vrijdag, 21 apr 2023

De 26e Geomilieu gebruikersdag: een prachtige dag met presentaties, netwerkgesprekken en een heerlijke borrel in de voorjaarszon. Woensdag 19 april kwamen meer dan 200 gebruikers van Geomilieu bijeen bij de Mariënhof in Amersfoort. De dag begon met een plenair gedeelte en daarna ging iedereen uiteen voor presentaties op het gebied van geluid, luchtkwaliteit en Geomilieu. De presentaties werden gegeven door zowel interne als externe sprekers. Bezoekers hadden vooraf een keuze gemaakt welke presentaties ze wilden bijwonen.

Een belangrijk onderdeel van de dag was de Omgevingswet en de Centrale voorziening geluidgegevens (CVVG). Centraal in de komende Omgevingswet staat het beheren van brondata door bronhouders en het vullen van de Centrale voorziening geluidgegevens (CVGG). Gerda de Vries, ministerie van Infrastructuur en Milieu, vertelde over de inwerkingtreding van de Omgevingswet en Marjolein Brouwer, RIVM, praatte onze bezoekers bij over het CVGG en gaf ook praktische tips. Hoe gaat het CVGG werken en waar moeten bronhouders en afnemers rekening mee houden? Onze productmanager Theo Verheij liet zien hoe geluidreferentiepunten en geluidproductieplafonds worden aangemaakt en beheerd, aandachtsgebieden worden berekend en hoe alle aanvullende informatie moet worden ingevuld. Initiatiefnemers gaan namelijk met gegevens afkomstig van de CVGG geluidmodellen opbouwen.

Naast bovenstaande presentaties kwamen er nog veel meer onderwerpen aan bod. Zo gaf Haico Duin, DGMR, een presentatie over de uitwerking en resultaten van geluidmonitoring van windturbines, vertelde Mark Bakersmans, DGMR, meer over actieplannen geluid en deelde Suzanne Visser, RIVM, haar kennis over welke instrumenten beschikbaar zijn voor het berekenen van luchtkwaliteit en wanneer je ze kunt gebruiken. Aan het einde van de dag was het tijd om ervaringen te delen en onder genot van een hapje en drankje te genieten van de voorjaarszon in de binnentuin van de Mariënhof.

Kijk de presentaties terug

Heeft u deze dag gemist of was u wel aanwezig, maar wilt u de presentaties nog een keer bekijken? Bekijk alle presentaties hier. We zien u graag volgend jaar tijdens de Geomilieu gebruikersdag!