Cursussen

Home » Cursussen » Cursussen bouw software » Geluidwering gevels

Cursus Geluidwering gevels

Datum/tijd:

ntb

Locatie:

Casuariestraat 5
2511 VB Den Haag

Docent:

Gertjan Verbaan

De bouw draait op volle toeren. Met name in de stad wordt er veel gebouwd en vaak op geluidsbelaste locaties. Dat kan maar vraagt om kennis over geluidsbelastingen, geluidluw ontwerpen en over hoe een gevel geluidwerend kan worden gemaakt. Die kennis delen we graag.

De cursus Geluidswering gevels wordt verzorgd door Gertjan Verbaan van DGMR uit Den Haag. Hij is senior adviseur en ook docent voor dit vak bij de Post HBO opleidingen Milieugeluid en Bouwakoestiek die door de Stichting Kennisoverdracht Bouwfysica wordt gegeven en heeft veel praktische ervaring met geluidluw ontwerpen.

Het gaat om een cursus van circa 3,5 uur. Tijdens de cursus gaan we in op de meetmethode van de NEN 5077, de karakteristieke geluidwering, het binnenniveau en correctiefactoren en de samenhang met de rekenmethodes wegverkeer van Wet geluidhinder en het Bouwbesluit. We behandelen berekeningsmethoden en gaan in op de elementen zoals glas, suskasten en kier- en naadddichting. We geven voorbeelden van bijzondere situaties en delen onze kennis door praktische tips en trucs. Verder gaan we aan de slag met de door DGMR ontwikkelde software Geluidwering Gevels.

De cursus is bestemd voor iedereen met een basiskennis van geluid die inzicht wil krijgen in de gevel geluidwering middels meetmethoden, berekeningen en praktijkervaringen. Hieronder vallen onder andere bouwkundigen, adviseurs, vergunningverleners, omgevingsdiensten enz.

Prijs

  • De all-in prijs voor deze cursus bedraagt € 295,- exclusief btw per persoon.
  • Cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt.
  • Annuleren kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus. Bij latere annulering wordt 75% van de cursuskosten in rekening gebracht. Vervanging door een collega is toegestaan.

Aanmelden

  • U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier op onze website tot uiterlijk één week voor aanvang van de cursus.
  • Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail inclusief routebeschrijving.
  • Er geldt een minimum aantal deelnemers van 6. Bij een te klein aantal deelnemers kan de cursus of het cursusonderdeel worden geannuleerd of in overleg met u worden omgezet naar een andere vorm.
  • Indien gewenst kunnen wij ook een incompany training verzorgen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.
  • Heeft u vragen over de cursus, dan kunt u contact opnemen met mw. Daniëlle Bron, tel. 088 34 67 652.
X