Nieuws & updates

Update BINK 9 beschikbaar

14-08-2018

In de afgelopen maanden is er weer veel werk verzet om BINK 9 verder te optimaliseren. Op verzoek van onze softwaregebruikers zijn met name de modelleringsoftware Builder en het brandoverslagprogramma DGMR Brando Professional flink uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Tevens de voor de modules Warmteverlies, Koellast, en Energieprestatie de normwijzigingen en correctiebladen toegevoegd. Een belangrijke aanpassing van de user interface is dat nu de invoervelden op basis van de geselecteerde berekeningen wordt weergeven. Hieronder leest u meer over de inhoud van deze update. Bij de belangrijkste aanpassingen zijn te downloaden toelichtingen bijgevoegd.

Bink 9 User interface

Berekening selectie is toegevoegd, het is nu nog makkelijker een berekening te selecteren zowel in BINK 9 als Builder. In Builder en Bink 9 worden alleen nog maar de velden weergegeven die bij de gekozen berekening behoren. Vooral wanneer er voor een project meerdere type berekeningen gemaakt worden leidt dit tot een overzichtelijke invoer.

Brando Professional is de meest uitgebreide software voor brandoverslagberekeningen

Vanuit het gebouwmodel levert u zowel uitgebreide als compacte rapportages die uw opdrachtgever een zeer duidelijk beeld geven van de effecten van brandoverslag. Veel opties zijn toegevoegd om de weergave van de resultaten te vereenvoudigen.

BINK Builder nog gebruiksvriendelijker

Door wijzigingen en extra functionaliteit in de software kunt u nog sneller modelleren. Vooral het verbeteren van de kopieer en ‘array’ functies van de vaste constructies levert veel tijd op. Ook kunnen nu overstekken en belemmeringen gekopieerd en geplakt worden.

Builder II

Overige belangrijke wijzigingen

Warmteverlies ISSO

  • De laatste aanpassingen van de ISSO publicatie 51 zijn in de software opgenomen (errata ISSO-publicatie 51d.d. 25-4-2018)

Koellast

  • De laatste aanpassingen van de ISSO publicatie Kleintje Koellast zijn in de software opgenomen (Errata ISSO-kleintje Koellast uitgave 2017 d.d. 16 mei 2018.

Radiator selectie

  • Verbeteringen voor het werken zonder warmteverliesberekening
  • Update radiatorenbibliotheek

EPG

  • In de EPG kunt u nu rekenen volgens NEN 7120:2011/A1:2018 voor biomassa toestellen en boosterwarmtepompen
  • Update kwaliteitsverklaringen bibliotheek, er zijn weer vele nieuwe kwaliteitsverklaringen toegevoegd

BINK uitproberen?

X