Home » Nieuws » Update Gebouwprestatie april 2022

Update Gebouwprestatie april 2022

dinsdag, 5 apr 2022

De eerste update van Gebouwprestatie 2022 volgt in de tweede helft van april. De belangrijkste updates:

  • In de module Uniec 3 Connect worden de lijnkoudebruggen samengevoegd bij de export naar Uniec 3. Hierdoor krijgt u een duidelijker overzicht van de lijnkoudebruggen in Uniec 3.
  • De nieuwe Rc-waarde berekening conform de NTA8800-2022 is toegevoegd, deze wijziging is verplicht vanaf 1 juni.
  • In de module Warmteverlies is de mogelijkheid opgenomen om het afgiftevermogen voor vloerverwarming weer te geven op basis van de gewenste oppervlakte.
  • In de module Inwendige condensatie is een grafiek toegevoegd waarin de vochtopbouw in de constructie over meerdere jaren wordt weergeven.
  • Er zijn nieuwe materialen in de materialendatabase toegevoegd en in de rapportages zijn weer vele wensen van klanten verwerkt.

Nieuwe ontwikkelingen Gebouwprestatie

Wij zijn hard aan het werk om de nieuwe module voor het berekenen van daglichtfactor af te ronden. Vervolgens gaan we aan de slag met de module Geluidwering gevels en volgt er een update van de Ventilatiemodule. Op dit moment wordt de ISSO 51 aangepast aan de actuele ontwikkelingen (warmtepompen, vloerverwarming, goed geïsoleerde luchtdichte gebouwen). Daarom verwachten wij aan het einde van dit jaar ook nog een aanpassing van de module Warmteverlies.

X