Nieuws & updates

Nieuw: Geomilieu Analyst als module in Geomilieu beschikbaar!

2-05-2018

Geomilieu is dé Nederlandse standaard voor het berekenen van geluidseffecten, afkomstig van industrie, weg en rail. Voor het maken van analyses, tellingen, verschilkaarten en het uitvoeren van cumulaties wordt veel gebruik gemaakt van het programma Geomilieu Analyst. Om het gebruik nog verder te vereenvoudigen en gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden welke Geomilieu al biedt, is Geomilieu Analyst vanaf Geomilieu V4.40 als module binnen Geomilieu beschikbaar.

Geïntegreerde oplossing

Op de Geomilieu gebruikersdag is deze nieuwste ontwikkeling gepresenteerd en op basis van opmerkingen en tips van de gebruikers zijn er nog tal van verbeteringen in de module aangebracht.

U bepaalt eenvoudig welke resultaten uit de Geomilieu-modellen u wilt analyseren en welke cumulatiemethode u wilt toepassen. Door de toevoeging van de Analyst module is het nu ook mogelijk om rechtstreeks verschilkaarten te maken in bijvoorbeeld een wegverkeerslawaaimodel. Ook het analyseren en confronteren van de resultaten kan rechtstreeks vanuit het model zonder eerst de resultaten in de Analyst module in te lezen.

Om de resultaten helder te kunnen presenteren heeft u alle functionaliteiten van Geomilieu tot uw beschikking, waaronder de duidelijke achtergronden en de bekende afdruk- en exportmogelijkheden. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om resultaten uit het GIS-Shape en TXT-formaat te importeren en deze op dezelfde professionele wijze te analyseren en te presenteren met Geomilieu.

Meer informatie

Gebruikers van de oude standalone versie van Geomilieu Analyst ontvangen automatisch de nieuwste oplossing in Geomilieu.

Wilt u meer weten over Geomilieu Analyst? Neem dan contact op met Theo Verheij via e-mail: ve@dgmr.nl.

X