Home » Nieuws » Mooie technische en functionele verbeteringen in ‘Gebouwprestatie 2022’

Mooie technische en functionele verbeteringen in ‘Gebouwprestatie 2022’

woensdag, 8 sep 2021 | Bouw, Nieuws

Wij zijn op dit moment hard aan het werk om aan het einde van het jaar Gebouwprestatie 2022 te releasen. In deze nieuwe update verwerken wij aanpassingen van de normen en programmeren wij technische verbeteringen om de software ‘up-to-date’ te houden. Ook zijn er veel wensen geïmplementeerd.

Wat kunt u allemaal van ons verwachten

Alle onderdelen uit de standaard- en projectbibliotheken worden voortaan opgeslagen in een eigen bibliotheek. Een ‘persoonlijke’ bibliotheek. Natuurlijk kunnen daar ook eigen onderdelen zoals standaardconstructies en materialen in worden geplaatst. Deze ‘persoonlijke’ bibliotheek is dan ook altijd beschikbaar in alle projecten.

In de modules waar gebruik gemaakt wordt van ventilatie worden straks deze luchtstromen via de ventilatiebalans ingevoerd. De ‘offset’ wordt in de vaste constructie-editor toegevoegd. Daarnaast wordt het mogelijk om, afhankelijk van de berekening, te kiezen of u wel of niet met de ‘krijtstreep-methode’ moet rekenen. De kleuren van de lijnkoudebruggen kunt u als gebruiker voortaan aanpassen, dit verbetert de zichtbaarheid in de Modeller. Voor de Ψ-waarden van de beglazing is nu een bibliotheek opgenomen met de forfaitaire waarden uit de NTA 8800. De rapportages worden aangepast met onder andere een mogelijkheid om per berekeningstype eigen informatie op te geven. Tevens kunt u straks op de voorpagina een afbeelding van het project inladen.

Uitbreiding Uniec 3 Connect

Na een succesvolle eerste release breiden we Uniec 3 Connect uit met de optie om de oppervlakte van constructies en vlakken met gelijke eigenschappen samen te voegen. Dit beperkt het aantal vlakken in Uniec 3. Ook wordt het mogelijk om constructies op te delen in ‘deelconstructies’. Met deze laatste optie is het mogelijk om, zoals in de ISSO 82 is aangegeven, bijvoorbeeld een deur en het glas in deze deur, als eigen constructies te exporteren.

Tijdens de kennismiddag op woensdag 17 november 2021 informeren wij u in een sessie uitgebreid over deze opties en nog veel meer wensen die nu vervuld worden. Binnenkort maken wij het programma voor alle drie de kennismiddagen in november bekend.