Home » Nieuws » Geomilieu blijft up-to-date!

Geomilieu blijft up-to-date!

donderdag, 9 sep 2021

We willen dat Geomilieu optimaal aansluit op de nieuwe Omgevingswet. Hier werken we dan ook enorm hard aan. En gaan er daarnaast voor zorgen dat u op tijd de berekeningen kunt uitvoeren voor de komende ronde van de strategische geluidskaarten, die u snel en efficiënt maakt dankzij onze kant-en-klare 3D-data.

Ook zijn we druk bezig met het inlezen van de data van de Centrale Voorziening Geluidgegevens (CVGG). Het inlezen van de beschikbare voorbeeldbestanden gaat inmiddels probleemloos. Daarna gaan we de gegevens naar het CVGG exporteren. Om een bestaand model aan te passen, waardoor dit geschikt wordt voor het berekenen van aandachtsgebieden, zijn er tools beschikbaar. Het bodemmodel kunt u automatisch verwijderden en ook het bepalen van het aandachtsgebied op basis een berekening gaat automatisch. Wij gaan deze stappen uiteindelijk integreren in de software. Zo hoeft u deze stappen niet meer zelf uit te voeren.

Ontwikkeling van de CNOSSOS/NL module gestart

We hebben een start gemaakt met de ontwikkeling van de CNOSSOS/NL module. De nieuwe versie van de rekenmethodiek wijkt sterk af van de originele versie uit 2015, waardoor we geen gebruik meer gaan maken van het bestaande PointToPoint rekenhart.
We gaan deze module helemaal zelf ontwikkelen, met als gevolg een verbeterde transparantie, performance, integratie en ondersteuning. We hopen deze ontwikkeling voor het einde van het jaar af te ronden.

Om het aantal nieuwe versies te beperken gaan we niet direct alle nieuwe ontwikkelingen voor de markt beschikbaar stellen. We verwachten dat er rond het GTL-congres in november weer een nieuwe versie van Geomilieu beschikbaar is.