Home » Nieuws » Een gebouwmodel exporteren naar Uniec 3 nu nog makkelijker

Een gebouwmodel exporteren naar Uniec 3 nu nog makkelijker

donderdag, 4 feb 2021 | BINK, Energie, Nieuws

In januari hebben wij Gebouwprestatie 2021 uitgebracht. En één van de grootste aanpassingen in deze versie is dat u nu Gebouweenheden kunt aangeven. Het is hiermee nu mogelijk om bijvoorbeeld appartementen in een woongebouw aan te kunnen geven en deze ook individueel te berekenen. Voor berekeningen zoals daglicht, ventilatie en spuiventilatie is de invoer en rapportage nu duidelijker.

Wij hebben dit gedaan zodat het nu mogelijk is om bij de warmteverliesberekeneningen (ISSO 51) per appartement in het gebouwmodel het vermogen van een warmtepomp te bepalen, zonder dat u dit gebouwmodel hoeft te splitsen.

Een andere belangrijke reden voor deze aanpassingen is de export van de het gebouwmodel naar Uniec 3. Het is veel werk om bij appartementengebouwen een berekening per gebouw en een berekening per appartement te maken, wat nodig is bij een BENG-berekening. Vanuit Gebouwprestatie 2021 worden de woningen in een woongebouw als eigen woning geëxporteerd naar Uniec 3. Ook wordt er rekening gehouden met de beschaduwingen en lijnkoudebruggen.

In Uniec 3 is het mogelijk de installaties met de meest actuele kwaliteitsverklaringen toe te voegen.

Op dit moment zijn wij nog uitgebreid aan het testen. Begin maart 2021 wordt deze module gereleaset. Ook organiseren wij weer een online sessie om deze module aan u toe te lichten.

Stap 1: Gebouwmodel in de Modeller

Stap 2: Zones toekennen en het exportbestand maken in Gebouwprestatie 2021

Stap 3: Bestand importeren in Uniec 3

X