Home » Nieuws » DGMR Software en de Cadac Group maken leidingnetberekeningen eenvoudiger

DGMR Software en de Cadac Group maken leidingnetberekeningen eenvoudiger

maandag, 27 sep 2021 | Bouw, Gebouwprestatie, Nieuws

DGMR Software en de Cadac Group slaan de handen ineen en bundelen hun krachten in het verder integreren van de koppeling van Cadac TheModus Professional met DGMR Leidingen. Vanaf nu is het mogelijk om uw BIM-model met leidingnetten sneller te dimensioneren.

Bij DGMR Software ontwikkelen we hoogwaardige rekensoftware op het gebied van milieu, bouw, installatietechniek en duurzaamheid.  Cadac is één van de meest gerespecteerde resellers van Autodesk Revit. We zijn dan ook trots op deze samenwerking. Door beide partijen is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de ontwikkeling van een koppeling tussen Cadac TheModus Professional en DGMR Leidingen software (voorheen BINK Leidingen).

De toegevoegde waarde van de koppeling

U modelleert eerst uw leidingen in Revit. Via Cadac TheModus Professional kunt u nu de leidingen overzetten in de DGMR Leidingen software en de berekening uitvoeren. Alle tussenresultaten, inregelstanden en drukverliesstaten zijn daarna beschikbaar. De in DGMR Leidingen berekende waarden importeert u vervolgens eenvoudig in Revit. De oorspronkelijke leidingdiameters worden vervolgens in uw Revit-model aangepast naar de in DGMR Leidingen berekende waarden. Dus altijd de juiste gegevens om de clash control goed te kunnen uitvoeren.

Voordeel van deze koppeling

  • Forse tijdsbesparing in uw teken- en rekenwerk
  • Minder faalkosten, dus een hogere kwaliteit in product en proces
  • Eenvoudige controle op uw modellering van leidingen in Cadac TheModus Professional
  • Berekening volgens Nederlandse normen en ISSO-publicaties.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact op met onze sales consultant Martin Zuurmond (mzu@dgmr.nl). Meer informatie over Cadac TheModus Professional vindt u op de website van de Cadac Group.