Home » Klantverhalen » Corné van der Elst – vakspecialist geluid bij DCMR

Corné van der Elst – vakspecialist geluid bij DCMR

“Wat ik ook erg leuk vind is, dat ik wel eens mocht meekijken achter de motorkap van de software. Toen ik bijvoorbeeld tijdens één van mijn gesprekken tegen Theo zei dat ik een bepaalde feature wel handig zou vinden, zei hij, daar ben ik al mee bezig wil je even meekijken.”

DCMR is de milieudienst van het Rijnmondgebied. Voor ruim 1,2 miljoen inwoners werken ze aan een veilige en schone leefomgeving. Wij spraken vakspecialist geluid Corné van der Elst over zijn ervaring met DGMR Software en Geomilieu.

Corné werkt al ruim dertien jaar met Geomilieu en daarvoor Geonoise. Sinds 2012 is hij vakspecialist geluid bij DCMR en werkt hij voornamelijk met de modules Industrielawaai en Wegverkeerslawaai van Geomilieu. Hij gebruikt deze modules niet dagelijks, maar zeker wel een paar keer per week en is nog steeds erg tevreden en enthousiast. Het onderling contact is altijd goed, ook tijdens de Gebruikersdagen waar Corné meermaals een presentatie voor ons gaf en hopelijk blijft dit zo in de toekomst.

Corné: “Wat ik ook erg leuk vind is, dat ik wel eens mocht meekijken achter de motorkap van de software. Toen ik bijvoorbeeld tijdens één van mijn gesprekken tegen Theo zei dat ik een bepaalde feature wel handig zou vinden, zei hij, daar ben ik al mee bezig wil je even meekijken.”

Visueel aantrekkelijke rekensoftware 

Sinds één van de laatste updates kun je kiezen voor de optie ‘thematische weergave’. Je kunt dan in een bepaald model-item de kleur aanpassen op basis van bepaalde kenmerken. Zo kun je een visueel verschil aanduiden tussen de diverse items. Dat is bijvoorbeeld handig bij het maken van lawaaikaarten, die we regelmatig maken voor de diverse gemeenten in de regio. Daarnaast werken we als DCMR ook veel met de module Zonebeheer. Deze module was binnen Geomilieu nog geen bestaande module die heeft DGMR Software een aantal jaar geleden voor ons ontwikkeld.

Als volgend jaar de nieuwe Omgevingswet van kracht is hebben we natuurlijk ook weer goed werkende rekensoftware nodig. Het is goed om te weten dat Geomilieu daar al op aan het voorsorteren is en de nieuwe rekenmethodiek verwerkt heeft. Daarnaast zijn we ook benieuwd hoe DGMR Software gaat inspelen op het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet).

Het combineren van data

Door de Omgevingswet zal het werkveld over een aantal jaar wel veranderd zijn. Om alles dan zo toegankelijk mogelijk te maken, zou de kracht van DGMR Software kunnen liggen bij het combineren van alle model- en rekendata.

“Voor de toekomst hoop ik dat we de vriendschappelijke relatie kunnen vasthouden. Net als de laagdrempeligheid en openheid, die ik ervaar als ik Theo Verheij of andere DGMR-collega’s spreek.”

X