DGMR BINK Kennisweek 2021

Home » DGMR BINK Gebruikersdagen » DGMR BINK online kennisweek 2021

DGMR BINK online Kennisweek 2021

Evenals vorig jaar organiseren wij de DGMR BINK Kennisweek dit jaar als een online event, welke van dinsdag 16 november tot en met donderdag 18 november zal plaatsvinden.

Tijdens deze (online) kennisweek zullen een aantal toonaangevende sprekers u inspireren over actuele thema’s op het gebied van Bouwen met hout, Tapwater met BENG en warmtepompen. Ook zullen wij u op woensdag met diverse sessies informeren over de nieuwe versie van ‘Gebouwprestatie 2022’, ontwikkelingen van de modules en de koppeling van Cadac TheModus Professional met DGMR Leidingen. Wilt u graag deelnemen? Dan raden wij u aan om u snel aan te melden.

Programma

Dinsdag 16 november 2021 – Bouwen met hout (13.00 – 15.00 uur)

  • Wat is er nodig om brandveilig te bouwen? Zijn de eisen van het bouwbesluit toereikend om een veilig gebouw te krijgen? Welke invloed hebben andere eisen (b.v. geluid) op de brandveiligheid?  Johan Koudijs, directeur bij DGMR Raadgevende Ingenieurs neemt u, met voorbeelden uit de praktijk, mee in de ontwerpkeuzes waar brandveiligheidsadviseurs mee worden geconfronteerd.
  • MPG wordt steeds belangrijker en de overheid wil daarmee de verduurzaming van de bouw sturen. Hoe zit hout in de MPG? Waar moet ik als gebruiker op letten en waarom scoort hout soms niet zo goed in de MPG. Mantijn van Leeuwen, directeur bij NIBE, neemt ons mee langs de belangrijkste uitgangspunten en geeft zijn visie op hoe dit verder moet.​
  • Het nauwkeurig bepalen van de Rc-waarde van samengestelde houtconstructies wordt steeds belangrijker, omdat sinds de invoering van de BENG een goede onderbouwing van dit type constructies van belang is. Hans Bosch, productmanager bij DGMR Software, zal op basis van voorbeelden een toelichting geven op de te hanteren rekenmethodieken uit de NTA 8800 en de afhandeling in de praktijk (ISSO-82).

Woensdag 17 november 2021 – Nieuws en ontwikkeling Gebouwprestatie en leidingen (13.00 ‑ 15.00 uur)

  • Tip van de sluier. In een kort overzicht worden de nieuwe mogelijkheden en opties in ‘Gebouwprestatie 2022’ gepresenteerd door Hans Bosch, productmanager bij DGMR Software.
  • Een ‘nieuwe’ wijze van het invoeren van de ventilatiestromen in ‘Gebouwprestatie 2022’ door Martin Zuurmond, sales consultant bij DGMR Software.
  • Josje van Houten, helpdeskmedewerker bij DGMR Software, geeft u een kijkje achter de schermen van de helpdesk.
  • Michiel Peperkamp, consultant bij CadacGroup BV, Paul van Blijdeveen, account manager bij Cadac Group BV en Martin Zuurmond, sales consultant bij DGMR Software, demonstreren live de koppeling tussen Cadac TheModus Professional en DGMR leidingen.

Donderdag 18 november 2021 – Tapwater (13.00 – 15.00 uur)

  • Rob Jong, business development manager bij Eriks neemt u mee met de effecten van veroudering op termijn in leidingen.
  • Mark van de Ree, technisch project adviseur bij Vaillant geeft een presentatie over de juiste selectie van warmtepompen in de nieuwbouw en bestaande bouw in combinatie met de tapwatervraag. Wat zijn de criteria om het juiste warmtepompvermogen te kiezen?
  • Warmtapwater in de NTA 8800: distributie, voorraadvaten, opwekkers en resultaten van opwekconcepten​, René van der Loos adviseur duurzaamheid en gezondheid bij DGMR neemt u mee in de wereld van de BENG.
X