Cursussen

Home » Cursussen » Cursussen Geluid en Luchtkwaliteit » Geomilieu voor gevorderden

Cursus Geomilieu voor gevorderden

Datum/tijd:

wo. 16 nov 2022,
9:30 – 16:30 uur

Locatie:

Weerdjesstraat 70
6811 JE Arnhem

Basiskennis:

Geomilieu basis

Prijs:

€ 654 excl. BTW

Docent:

Theo Verheij

 Direct inschrijven

Geomilieu voor gevorderden

Doordat steeds meer data voor Geomilieu modellen in digitale vorm beschikbaar is, bijvoorbeeld DXF of SHP, komt de nadruk steeds meer op het inlezen, verwerken en controleren van deze data te liggen. Satellietbeelden zijn inmiddels gemeengoed geworden en kunnen gebruikt worden voor invoer, controle en rapportage. Ook als modellen groter en complexer worden, biedt Geomilieu vele, vaak nog onbekende, mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij het gebruik van externe gegevens? Hoe kun je deze gegevens zodanig aanpassen en vereenvoudigen zodat deze goed inzetbaar zijn voor berekeningen? Hoe kun je de resultaten van een berekening goed presenteren? Hoe kun je modellen en berekeningen controleren?
Om deze vragen te kunnen beantwoorden, wordt in deze cursus ingegaan op de verschillende bestandsformaten, het importeren van de gegevens in een Geomilieu-model, het bewerken en controleren van de gegevens en het presenteren van de resultaten.
Om de cursus te laten aansluiten op de dagelijkse praktijk zal er veel ruimte zijn voor vragen van de cursisten, waarbij ook eventueel gebruik kan worden gemaakt van data en projecten.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen die het volgende wil:

  • gegevens gebruiken van een verkeersmodel of ruimtelijke bestanden (zoals GBKN, iDelft, DXF, DWG, SHP, DGN) om hiermee snel een model te kunnen opbouwen
  • meer weten van de geavanceerde opties in Geomilieu voor het bewerken van gegevens
  • analyses kunnen maken op basis van resultaten van geluids- en luchtberekeningen
  • meer tips & trucs bij het gebruik van de software

Cursusonderdelen

  • Toelichting import-/exportmogelijkheden
  • Toelichting geavanceerde Geomilieu-opties om een model te bewerken zoals actualiseren, vereenvoudigen en rekenpunten genereren
  • Toelichting bodemmodel en hoogte modellering
  • Gebruikers met Geonoise ervaring, maar die de weg nog moeten vinden in Geomilieu
  • Oefeningen voor importeren, model bewerken en exporteren van gegevens en resultaten
  • Veel ruimte voor vragen en input van de cursisten

 

Inschrijfformulier cursus Geomilieu

U kunt zich aanmelden via onderstaand inschrijfformulier. Na uw aanmelding nemen wij contact met u op om een cursusdatum met u af te stemmen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Mirjam Duynisveld of Selma Krullaars van ons bureau te Den Haag, tel. nr. 088 3467 910 of 911, e-mailadres software@dgmr.nl.

Inschrijfformulier cursus Geomilieu
Aanhef *
Branche *
Gewenste cursus(sen) *

Factuurgegevens

Wanneer u op verzenden klikt, gaat u akkoord met onze privacyverklaring.

De kosten bedragen € 654,- excl. 21% BTW per persoon per onderdeel. De kosten voor cursusmateriaal en lunch zijn inbegrepen. Annuleren kan tot uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus. Bij latere annulering wordt 75% van de cursuskosten in rekening gebracht.