Cursussen

Home » Cursussen » Cursussen Gebouw en Installatie » Verdiepingsmiddag BENG & Installaties

Verdiepingsmiddag BENG & Installaties

Datum/tijd:

Houd mij op de hoogte!

Locatie:

Online

Prijs:

€ 295 excl. BTW

Docent:

Matthijs van Jaarsveld

 

Algemeen

Vanaf 1 januari 2021 gaat het echt gebeuren. BENG komt eraan! Dat betekent een nieuwe bepalingsmethode (NTA 8800), nieuwe software (Uniec3) maar vooral ook veel nieuwe installatiekennis die nodig is. Als bouwkundige kom je niet meer weg met wat forfaitaire waarden voor installaties. Wil je een goede gedetailleerde berekening maken dan moet je ook echt wat weten van de installaties in het gebouw. Welke pompen en regelingen pas je toe, wat is een recirculatieleiding en hoe isoleer je die? Wat is het parasitair vermogen voor verlichting en welke kwaliteitsverklaring kan ik pakken zonder gelijk vast te zitten aan een leverancier?

Wat leer je

Zo maar een paar vragen waar DGMR collega Matthijs van Jaarsveld met zijn werktuigbouwkundige achtergrond graag een toelichting op geeft. In de cursus wordt op hoofdlijnen uitgelegd wat op het gebied van installaties belangrijk is bij het opstellen van een BENG-berekening. We leggen de achtergronden uit en gaan kort in op hoe de berekening in Uniec3 gemaakt moet worden, zodat je als ontwerper mee kan denken met de installatieadviseur. We leren je aan welke belangrijke knoppen je kan draaien om de BENG te laten kloppen met de praktijk.

Voor wie

Architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, ingenieurs en medewerkers van architecten- en ontwerpbureaus die beperkte ervaring hebben met de installaties en die bijvoorbeeld nadat zij een beginnerscursus Uniec3 hebben gevolgd geïnteresseerd zijn in verdieping voor installaties voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

Programma

Details worden later bekend gemaakt.

Opzet

Online en aan de hand van praktijkvoorbeelden maakt de docent duidelijk hoe je om moet gaan met veel voorkomende installaties bij BENG berekeningen.

Prijs

  • De prijs voor deze cursus bedraagt € 295,- exclusief btw.

Aanmelden

  • Op dit moment is nog geen datum gepland. U kunt zich via dit interesseformulier aanmelden om op de hoogte te worden gehouden wanneer een nieuwe datum bekend is.
  • Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mw. Daniëlle Bron, tel. 088 34 67 652.
X