Home » Bouw » Uniec 3 Connect is beschikbaar!!

Uniec 3 Connect is beschikbaar!!

dinsdag, 1 jun 2021 | Bouw, Nieuws, Software updates

Eindelijk kunnen we het aan iedereen vertellen. Er is de laatste maanden keihard gewerkt om de software gebruiksklaar te krijgen. De laatste puntjes zijn op de i gezet en nu is het zover en mag iedereen het weten. Uniec 3 Connect is beschikbaar!! Vanaf nu kunt u bouwkundige gegevens snel en efficiënt exporteren naar Uniec 3. De Uniec 3 Connect software is ontwikkeld in samenwerking met de ontwikkelaars van Uniec 3.

Met Uniec 3 Connect exporteert u de gegevens uit uw gebouwmodel, gemaakt met de Modeller, op een betrouwbare wijze naar Uniec 3. Er zijn nu nog meer mogelijkheden om gegevens meervoudig te gebruiken, dit geldt ook voor handmatig ingevoerde gegevens. Met deze export worden onder andere alle bouwkundige elementen zoals Rc- en U-waarden, afmetingen, oriëntaties, zone-indelingen en lijnkoudebruggen op de juiste plek in Uniec3 ingevoerd. En dat bespaart heel veel kostbare tijd!! Daarna kunt u in Uniec 3 de installaties koppelen met de allernieuwste kwaliteitsverklaringen en kunnen de berekeningen worden afgemeld.

Welke exportmogelijkheden zijn er?

Wat kan er geëxporteerd worden:

  • Een combinatiegebouw: woon- en utiliteitsbouwfuncties worden opgesplitst in een eigen gebouwexport
  • Alle appartementen in een woongebouw, met de toegewezen gemeenschappelijke ruimten (in Uniec 3 zichtbaar als een woongebouw met eigen appartementen)
  • Rijtjeswoningen: meerdere grondgebonden woningen in 1 gebouwmodel, worden als eigen woningen geëxporteerd.
  • Alle utiliteitsbouwfuncties en combinaties van de verschillende functies

In de Modeller kunnen de lijnkoudebruggen al grafisch worden toegekend aan het gebouwmodel, dit bespaart veel tijd. Ook het indelen van het gebouw in zones en het toekennen van gemeenschappelijke ruimten is eenvoudig. En met de mogelijkheid om de U-waarden ramen via een een dxf-import zeer nauwkeurig te kunnen berekenen wordt er een optimalisatieslag bereikt.

Wat is er allemaal mogelijk met Uniec 3 Connect?

Op 3 en 10 juni organiseren wij lunchsessies om u in een notendop bij te praten over wat u van Uniec 3 Connect kunt verwachten. Na een korte presentatie heeft u een goed beeld van de mogelijkheden van de module. Deze pagina bevat meer informatie over de lunchsessies en instructies om gratis te kunnen deelnemen.

Indien u Uniec 3 Connect wilt uitproberen en/of hier vragen over heeft, dan kunt u contact opnemen met onze sales consultant Martin Zuurmond (mzu@dgmr.nl) of bekijk alle info over Uniec 3 Connect op onze website.

X