Home » Nieuws » 2018, een jaar van vernieuwingen bij DGMR-BINK

2018, een jaar van vernieuwingen bij DGMR-BINK

dinsdag, 18 dec 2018 | Nieuws

2018 was voor DGMR-BINK het jaar van de nieuwe mogelijkheden. DGMR Software en BINK Software zijn nu echt één bedrijf: DGMR Software. We voegden de websites samen, waarop we al onze producten nu overzichtelijk naast elkaar presenteren. Wij danken u voor de goede gesprekken tijdens de jaarlijkse gebruikersdag en de ruim 2000 contactmomenten via de helpdesk. We konden daarmee veel vragen van u beantwoorden, maar ook veel nieuwe ideeën opdoen voor ontwikkelingen en verbeteringen in onze softwareproducten.

Milieusoftware

In 2018 voorzagen wij onze milieusoftware van nieuwe mogelijkheden en bereidde we ons voor de aankomende omgevingswet. Geomilieu Analyst is nu volledig geïntegreerd in het Geomilieu-platform zodat u analyses nog sneller en makkelijker kunt uitvoeren. De module Zonebeheer die we samen met DCMR ontwikkelden, wordt nu ook ingezet bij andere omgevingsdiensten, zoals Zuid-Holland Zuid en Noordzeekanaalgebied. De interesse van zonebeheerders in deze module is groot. 

Ook werkten wij afgelopen jaar mee aan het verbeteren van de CNOSSOS-EU methodiek, zodat u in 2019 een bijgewerkte versie van CNOSSOS -EU binnen Geomilieu kunt gebruiken. Om de efficiency bij geluidsonderzoeken te verhogen, lanceerden we in 2018 de landelijk dekkende 3D-dataset als onderdeel van Geomilieu. Op het gebied van maatwerksoftware startten we met een aantal partners met het project ‘OURS’ (ontwikkeling van een uniform rekenmodel spoortrillingen) van RIVM. Een uitdagend en complex traject van veel onderzoek, meten en ontwikkelen.

Bouw, duurzaamheid, installatietechniek

Op het gebied van bouw, duurzaamheid en installatietechniek maakten we veel stappen. We begonnen medio 2018 met de opvolger van onze succesvolle energieprestatiesoftware ENORM, genaamd ‘BENGcalc’ voor woningen en utiliteitsbouw. Voor de materiaalprestatie van gebouwen ontwikkelden wij het pakket MPGcalc, waarin u  de meest recente nationale milieudatabases vindt. In de BINK software voor bouw en installatie voerden we het afgelopen jaar veel verbeteringen door die zich richten op het gebruik van een gebouwmodel, het geïntegreerd rekenen voor het bouwbesluit (alle berekeningen vanuit één gebouwmodel) en de Brandoverslagmodule.

Concluderend, onze software producten sluiten nu nog beter aan bij de behoefte van onze gebruikers en in 2019 zullen wij u zeker weer verrassen met diverse nieuwe ontwikkelingen. Wij treffen elkaar weer op onze gebruikersdag waarvoor we dit jaar iets bijzonders hebben bedacht. Namens ons team wens ik u alvast fijne feestdagen en een goed 2019 toe!

Richard Schmidt
Directeur

X