Nieuws & updates

DGMR kondigt nieuwe software aan voor BENG

24-10-2018

Al vanaf het begin van de energieprestatienorm in 1995 is DGMR betrokken bij het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke software voor het uitvoeren van energieprestatieberekeningen.

Sinds 2012 biedt DGMR haar softwarepakket ENORM aan voor het opstellen van hoogwaardige energieprestatieberekeningen voor woningen en utiliteitsbouw conform de geldende norm NEN 7120. Honderden professionele gebruikers maken dagelijks gebruik van ENORM bij het doorrekenen van ontwerpconsequenties en het opstellen van definitieve berekeningen voor de bouwaanvraag.

Vanaf 1 januari 2020 komt de NEN 7120 te vervallen. De huidige norm wordt opgevolgd door de NTA 8800.  Om aan te sluiten bij deze nieuwe bepalingsmethode hebben wij besloten om nieuwe energieprestatiesoftware te ontwikkelen.

In de zomer van 2019 komen wij op de markt met volledig nieuwe energieprestatiesoftware voor het maken van berekeningen voor woningbouw, utiliteitsbouw, nieuwbouw als bestaande bouw.

Momenteel zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe software. In de komende nieuwsbrieven houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen.

X