Nieuws & updates

Uitbreiding MPGcalc met NIBE Milieuclassificaties!

19-04-2018

De introductie van MPGcalc voor het maken van milieuprestatieberekeningen is een groot succes. Al meer dan 700 gebruikers beschikken over deze gratis software voor het maken van MPG-berekeningen in het kader van de omgevingsvergunning. Om MPGcalc nog breder inzetbaar te maken zijn DGMR en NIBE een samenwerking aangegaan. Hiermee wordt de materialendatabase van MPGcalc uitgebreid met meer dan 800 producten waarvan de milieueffecten gebaseerd zijn op de NIBE Milieuclassificaties Bouwproducten. Later dit jaar worden ook andere innovatieve producten vanuit NIBE toegevoegd aan MPGcalc.

Toegevoegde waarde database NIBE

In het kader van de MPG wordt standaard gewerkt met de Nationale Milieudatabase (NMD). Hiermee kan de materialisatie van een gebouw grotendeels worden ingevoerd, maar is de kwaliteit van de gebouwbeoordelingen niet optimaal. Zo zijn er veel producten en gebouwonderdelen die beperkt of helemaal niet ingevoerd kunnen worden vanuit de NMD.

De database van het NIBE biedt daarentegen een grotere keuzemogelijkheid aan duurzame materialen dan de NMD. Het NIBE heeft daarom een analyse uitgevoerd om te onderzoeken welke producten van de NIBE-database een waardevolle aanvulling zijn op de NMD. Het gaat hierbij vaak om innovatieve en duurzame producten die doorgaans zeer interessant zijn om mee te nemen in de berekeningen en analyses. Met deze toevoeging kunnen gebouwconstructies bovendien als geheel (per m2 BVO) worden toegevoegd. MPG-berekeningen kunnen hiermee gemakkelijker en vollediger worden opgesteld.

Gratis voor gebruikers MPGCalc

Gebruikers van MPGcalc die hebben aangegeven op hoogte te willen worden gehouden, ontvangen automatisch een bericht zodra de nieuwe versie van MPGcalc met de NIBE-database beschikbaar is.

Wilt u ook gebruik maken van MPGcalc? Vraag dan nu uw gratis licentie aan op www.mpgcalc.nl

X