TEAM Live beschikbaar vanaf 1 november 2016

Wilt u ook weten hoe u efficiënter kunt werken in BREEAM-NL proces? Meld u dan nu aan voor onze lunchsessie voor BREEAM-NL Experts van 8 november.

 

Opdrachtgevers, ontwikkelaars en beleggers stellen steeds hogere eisen aan de duurzaamheid van hun vastgoed. Het BREEAM-certificaat Nieuwbouw en Renovatie is hét middel om de duurzaamheidsprestaties van hun gebouw aan te tonen. Om in het bezit te komen van dit BREEAM-certificaat wordt het gebouw beoordeeld op negen duurzaamheidsaspecten, waaronder energieprestatie, gezondheid en verantwoord materiaalgebruik. Tot nu toe vergt het onderbouwen van credits veel tijd, doordat er overleg nodig is tussen de expert, installatieadviseur, architect, aannemer, opdrachtgever, de DGBC, assessor en andere leden van het projectteam. Dit vereist nauwkeurige verslaglegging en goede communicatie tussen de teamleden. De kosten voor de BREEAM-expert kunnen daardoor oplopen tot meer dan € 50.000,- afhankelijk van de duurzaamheidsambitie en de complexiteit van het project. TEAM Live brengt daar nu verandering in en reduceert de kosten voor het BREEAM-NL-proces tot wel 20 procent.

Krachtige experttool voor begeleiding BREEAM-NL-proces

Vanuit de jarenlange ervaring in de begeleiding van BREEAM-trajecten ontwikkelde DGMR de nieuwe online procestool TEAM Live. Hiermee worden de status, historie, voortgang en de duurzaamheidscore realtime inzichtelijk. Ook zijn de documenten voor de kwaliteitswaarborging, zoals tekeningen, berekeningen en certificaten voor iedere partner toegankelijk en kan nieuwe bewijslast eenvoudig worden toegevoegd aan het project. Tevens heeft u de mogelijkheid om het assessment rechtstreeks vanuit TEAM Live aan de DGBC aan te bieden voor beoordeling.

Dit zorgt ervoor dat BREEAM-processen efficiënter, overzichtelijker en bovendien goedkoper worden dan u tot op heden gewend bent. Uit analyse blijkt zelfs dat u de totale kosten voor het BREEAM-proces met TEAM Live tot wel 20 procent reduceert.

De belangrijkste voordelen op een rij

  • Ontwikkeld voor en door BREEAM-NL-experts en assessoren
  • Gratis quick scan
  • Realtime inzicht in duurzaamheidscore
  • Compleet overzicht in status, historie en voortgang BREEAM-NL-proces
  • Volledige afstemming met assessor en opstellen validaties via TEAM Live
  • Alle bewijslasten direct bij de hand
  • Assessor kan vanuit TEAM Live de rapportage aanmaken richting DGBC
  • Assessment rechtstreeks te uploaden naar Assessmenttool DGBC
  • Bespaart u veel tijd en geld!

 

Mogelijkheden van het programma

Met TEAM Live deelt u snel en eenvoudig taken uit aan uw teamleden en worden deze handelingen automatisch gearchiveerd. Hiermee ziet u in één oogopslag wat de status is van iedere credit en welke actie er door welk teamlid in behandeling is of reeds is uitgevoerd. Daarbij heeft u ook direct de juiste versie van uw tekeningen, certificaten en berekeningen voor het onderbouwen van uw credits bij de hand. U hoeft dus nooit meer te graven in uw mailbox om te achterhalen wat u op welk tijdstip heeft gecommuniceerd met uw teamleden en welke deadline u aan het aanleveren van de informatie heeft gesteld. Het verzamelen van de bewijslast om credits te onderbouwen is hierdoor een stuk eenvoudiger dan dat u tot op heden gewend bent.

Ook biedt TEAM Live u als expert de mogelijkheid om de onafhankelijke assessor al in een vroeg stadium bij het proces te betrekken en om advies te vragen. Hiermee voorkomt u dat de assessor pas aan het eind van het proces de bewijslast te zien krijgt met het risico dat deze wordt afgewezen.

Een ander sterk punt van TEAM Live is dat u realtime de voortgang van uw score ziet, waardoor u en uw opdrachtgever precies weten of de duurzaamheidsambities worden gerealiseerd. In de huidige praktijk komt het namelijk regelmatig voor dat u pas na het uploaden van het project, in de assessmenttool van de DGBC, erachter komt dat uw ambitie niet wordt gehaald met alle (financiële) gevolgen van dien. Dikwijls moeten er dan achteraf kostbare maatregelen worden genomen, zoals het installeren van dure installaties, om alsnog het gewenste ambitieniveau te realiseren. Met TEAM Live hoort ook dit probleem definitief tot het verleden.

TEAM Live